Home/Alles/Is Campooz ripstop katoen onverwoestbaar?

Ja zeker! Het is echt onverwoestbaar. Voor onze vouwwagens, caravanluifels en camping shacks gebruiken wij dit speciale doek. Vaak krijgen we hier van jullie vragen over. Daarom gaan we je vertellen hoe het werkt en waarom we het gebruiken.

Technisch katoen

In het technische katoen dat wordt gebruikt voor ons tentdoek, is polyester verwerkt. Dat brengt pluspunten met zich mee. Het materiaal is niet alleen super sterk, het is ook nog eens ademend, bestand tegen UV, het droogt snel en je hebt er weinig onderhoud aan. Het zal je nu niet meer verrassen waarom we steeds weer voor dit doek kiezen.

katoen

Campooz ripstop katoen

Als je ons doek van dichtbij bekijkt, zie je vierkantjes. Dit komt doordat er een versterkte draad door het doek geweven is. Dat maakt de kwaliteit van het doek heel erg sterk. Zelfs zo sterk, dat het ook gebruikt wordt voor Australisch legertentdoek.

katoen

Dit moet je weten voor eerste gebruik!

Als het doek voor de eerste keer nat wordt, kan het zijn dat je lekkage krijgt. Dit komt doordat het doek grotendeels uit katoen bestaat. Wanneer het regent en de katoenvezels nat worden, zuigen de vezels zich vol met water. Hierdoor trekken de katoenvezels naar elkaar toe. Bij een normale bui zal niks lekken, maar bij een flinke stortbui kunnen de naden bij het doek doorslaan. Geen paniek! Als je het doek hierna goed laat drogen (het liefst in de zon), zet het katoen zich waardoor het doek dichttrekt. Dan weet je zeker dat het doek niet meer lekt. Handig dus om voor je vakantie het doek eens nat te laten worden door de regen.

katoen

Wil je meer informatie over het doek of heb je nog vragen? Stel je vraag onder deze blog of vraag het aan een van onze dealers.