Onverwoestbaar Campooz ripstop katoen

Onverwoestbaar Campooz ripstop katoen

Regelmatig krijgen wij vragen over het soort doek dat wij gebruiken voor onze vouwwagens en caravan luifels. Wij noemen het onverwoestbaar Campooz ripstop katoen. Maar wat betekent dat nou precies? In deze post lees je meer over tentdoek.

Technisch katoen

Onze tenten zijn gemaakt van Technisch katoen. Dit betekent dat in het katoendoek polyester is verwerkt. Dit doek kent veel voordelen. Het is ademend vanwege het katoengehalte, is onderhoudsarm, UV bestendig, droogt snel en is super sterk. Een logische keuze voor een kwaliteitstent.

Ripstop katoen – nog sterker

Wij gaan nog een stapje verder. Het doek dat wij gebruiken is ripstop katoen, ook gebruikt voor Australisch legertentdoek. Je herkent het doek aan de vierkantjes die je ziet als je er goed naar kijkt. De vierkantjes zijn ontstaan doordat er een versterkte draad door het doek geweven is. Het zorgt ervoor dat het doek ontzettend sterk is. Het zegt genoeg dat de stormankers van onze vouwwagens in het doek gestikt zijn. Een scheurtje gaat hierdoor niet verder dan de volgende versterkte draad en is eenvoudiger te repareren.

Lekkage bij eerste gebruik

De eerste regenbui kan zorgen voor lekkage bij de stiknaden. Dat komt door het katoengehalte in het doek. Als deze katoenvezels in aanraking komen met water, zuigen de vezels zich vol met water en trekken naar elkaar toe. Bij het drogen krimpt het doek dan verder in elkaar en gaat zich ‘zetten’.

Meer weten of vragen over ripstop katoen? Bezoek een dealer of stel je vraag hieronder!

Marketing Assistant bij Campooz. Woonachtig in Groningen, oorspronkelijk uit Emmen en gek op muziek, natuur, kunst, fotografie en natuurlijk ook op reizen!

6 Reacties

 1. Mark 2 maanden geleden

  Hallo,
  Ik weet niet of iemand het al eens gevraagd heeft maar hoe kun je het beste het ripstop doek schoonmaken ( onderhouden)?

  • Raoul 2 maanden geleden

   Hoi Mark! Sorry, beetje late reactie… Je kunt het doek schoonmaken met water. Als dat niet lukt, zijn er verschillende soorten schoonmaakmiddel. Onze dealers kunnen je daarin adviseren.

 2. Annette 4 maanden geleden

  Ha Floor, welkom bij Campooz! We zijn wel een klein beetje jaloers op je baan 🙂
  Veel plezier, Onno en Annette Evers

  • Auteur
   Floor 4 maanden geleden

   Hey Onno en Annette, dat begrijp ik wel hoor 😉 bedankt en tot Campooz! Groet, Floor

 3. Jeroen 4 maanden geleden

  Leuk verhaal over het doek! Wat is de verhouding tussen het katoen en en het polyester?

  • Auteur
   Floor 4 maanden geleden

   Ha Jeroen! In ons doek zit veel meer katoen dan polyester. Zo blijft het een natuurproduct. De exacte samenstelling is het geheim van de smid 😉 Groet, Floor

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*