Onverwoestbaar Campooz ripstop katoen

Onverwoestbaar Campooz ripstop katoen

Regelmatig krijgen wij vragen over het soort doek dat wij gebruiken voor onze vouwwagens en caravan luifels. Wij noemen het onverwoestbaar Campooz ripstop katoen. Maar wat betekent dat nou precies? In deze post lees je meer over tentdoek.

Technisch katoen

Onze tenten zijn gemaakt van Technisch katoen. Dit betekent dat in het katoendoek polyester is verwerkt. Dit doek kent veel voordelen. Het is ademend vanwege het katoengehalte, is onderhoudsarm, UV bestendig, droogt snel en is super sterk. Een logische keuze voor een kwaliteitstent.

Ripstop katoen – nog sterker

Wij gaan nog een stapje verder. Het doek dat wij gebruiken is ripstop katoen, ook gebruikt voor Australisch legertentdoek. Je herkent het doek aan de vierkantjes die je ziet als je er goed naar kijkt. De vierkantjes zijn ontstaan doordat er een versterkte draad door het doek geweven is. Het zorgt ervoor dat het doek ontzettend sterk is. Het zegt genoeg dat de stormankers van onze vouwwagens in het doek gestikt zijn. Een scheurtje gaat hierdoor niet verder dan de volgende versterkte draad en is eenvoudiger te repareren.

Lekkage bij eerste gebruik

De reden is dat het doek van onze vouwwagens voor het grootste deel bestaat uit katoen bestaan. Als deze katoenvezels in aanraking komen met water, zuigen de vezels zich vol en trekken naar elkaar toe. Bij een normale bui gaat de tent niet lekken. Bij een fikse plensbui slaat het doek bij de naden door. Als de tent hierna goed droogt, het liefst met veel zonneschijn, ‘krimpt’ het doek en trekt daarmee definitief dicht. Het katoen heeft zich ‘gezet’. Dan is de lekkage verleden tijd.

Meer weten of vragen over ripstop katoen? Bezoek een dealer of stel je vraag hieronder!

Marketing Assistant bij Campooz. Woonachtig in Groningen, oorspronkelijk uit Emmen en gek op muziek, natuur, kunst, fotografie en natuurlijk ook op reizen!

8 Reacties

 1. Erwin Broere 2 maanden geleden

  Halli Floor/Raoul,
  Ik lees herhaaldelijk de reacties over de lekkages bij een eerste regenbui. Heeft het zin om thuis de tent al even goed nat te spuiten met leidingwater? Daar lees ik eigenlijk niet zo veel over. Kan dat kwaad omdat er in leidingwater nogal eens wat kalk kan zitten?

  Gr. Erwin Broere

  • Auteur
   Floor 1 maand geleden

   Dag Erwin, excuses voor de late reactie. Alleen bij de eerste bui kan de tent wat gaan lekken. Als het doek daarna goed droog wordt, is er in de meeste gevallen niks meer aan de hand, want dan zet het doek. Regenwater blijkt anders dan kraanwater. Hoe of waarom weet niemand. Het kan geen kwaad om de tuinslag erop te zetten. Groet, Floor

 2. Mark 5 maanden geleden

  Hallo,
  Ik weet niet of iemand het al eens gevraagd heeft maar hoe kun je het beste het ripstop doek schoonmaken ( onderhouden)?

  • Raoul 4 maanden geleden

   Hoi Mark! Sorry, beetje late reactie… Je kunt het doek schoonmaken met water. Als dat niet lukt, zijn er verschillende soorten schoonmaakmiddel. Onze dealers kunnen je daarin adviseren.

 3. Annette 6 maanden geleden

  Ha Floor, welkom bij Campooz! We zijn wel een klein beetje jaloers op je baan 🙂
  Veel plezier, Onno en Annette Evers

  • Auteur
   Floor 6 maanden geleden

   Hey Onno en Annette, dat begrijp ik wel hoor 😉 bedankt en tot Campooz! Groet, Floor

 4. Jeroen 6 maanden geleden

  Leuk verhaal over het doek! Wat is de verhouding tussen het katoen en en het polyester?

  • Auteur
   Floor 6 maanden geleden

   Ha Jeroen! In ons doek zit veel meer katoen dan polyester. Zo blijft het een natuurproduct. De exacte samenstelling is het geheim van de smid 😉 Groet, Floor

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*