Kamperen onder tentdoek vol met sensoren

Kamperen onder tentdoek vol met sensoren

In het zenuwcentrum van het Campooz universum, onze headquarters in Assen, vindt regelmatig een spontane brainstorm plaats. Bijvoorbeeld over onze toekomst. Een veelbesproken onderwerp is hoe tenten en vouwwagens zich gaan ontwikkelen. Omdat wij ons afvragen hoe we daar mee om moeten gaan. Daar gaat deze post over.

Techniek naar de tent

Tentdoek blijft tentdoek, een tent blijft een tent en als laatste blijft kamperen kamperen. Daarom is het in een steeds verder digitaliserende wereld misschien ook wel fijn om vrije tijd door te brengen zonder al te veel techniek om je heen. Het is niet voor niets dat natuurkampeerterreinen steeds populairder worden. Dat geldt ook voor zelfvoorzienend kamperen en bush camping. Meer over trends lees je in deze post. Als deze trend zich doorzet, is het niet vanzelfsprekend dat slimme technologie zijn intrede doet bij tentdoek.

Maar… daar staat tegenover dat juist midden in de natuur zonder voorzieningen een vleugje techniek toch wel prettig kan zijn. Wat dacht je van tentdoek met ingeweven zonnepanelen? En een bijbehorende slimme accu die het verbruik van de opgeslagen energie verdeelt over de dag, wifi, sensoren die ervoor zorgen dat de led verlichting gaat branden als het gaat schemeren? En altijd een koude koelkast? Hier zijn al vele accessoires voor beschikbaar. Dus waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Onder andere prima toepasbaar op een vouwwagen.

Sensoren

Een stapje verder is om van alles te meten door middel van sensoren. Bijvoorbeeld de kwaliteit en vochtigheid van het doek, diefstal signalering of sensoren die simpelweg vertellen dat de banden een beetje extra lucht nodig hebben. Alles lekker inzichtelijk via een toffe app.

Nog een stap verder is automatisering van het opzetten. De vouwwagen of tent klapt automatisch open of zet zich zelf op. Een robot zorgt ervoor dat de haringen de grond ingaan. Niet zo gek gedacht hoor! Er zijn tenslotte robots in alle vormen en maten. Lijkt ons wel tof! Campoozie als opzet assistent en jouw persoonlijke kampeerbutler!

Campooz in de toekomst

Een ontwikkeling op een ander gebied is het gebruik van een applicatie gebaseerd op de blockchain. Daarmee leg je aankoop, eigendom, persoonlijke gegevens, garantie en onderhoudshistorie vast op één overzichtelijke plek. Daardoor zijn veel zaken altijd digitaal en veilig inzichtelijk. Bovendien is eigendom eenvoudig overdraagbaar is. Al met al is dit een soort toepassing die past bij Campooz.

Als laatste zien wij nog een ontwikkeling. Elektrisch aangedreven aanhangers. Daarmee los je het probleem van de trekkracht van de auto op. Door middel van de accu’s van de auto krijgt de aanhanger elektriciteit.

Wat vinden wij nou echt? In eerste instantie willen wij gewoon dat je lekker gaat kamperen! Als daar techniek voor nodig is, zijn wij de eerste die daar mee aan de slag gaan. In ons lab wordt voorzichtig geëxperimenteerd.

Ten slotte

Concluderend denken dat techniek stap voor stap zijn weg vindt naar vouwwagens en tenten. Dat vinden wij op een leuke manier spannend. Dus als techniek het kamperen leuker en comfortabeler maakt, zijn wij daar voor. Happy camping!

Mede-eigenaar van het leukste kampeermerk ter wereld, Campooz! Woonachtig in Zwolle. Getrouwd met Mirjam en papa van Lily en Jip. Marketeer, reislustig en energiek.

2 Reacties

 1. Jan de Morrée 1 jaar geleden

  Mooie gedachten bij Campooz!! Weet dat het Technologie InnovatieHub in Assen kan meedenken en meedoen om de next generation vouwwagens te ontwikkelen. Veel kennis over Sensors & Smart Systems bij de Hanzehogeschool Assen.

  • Auteur
   Raoul 1 jaar geleden

   Hallo Jan! Daar gaan wij graag met je over in gesprek. Ik stuur je een mail. Groet, Raoul

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*