Hoe hard mag ik rijden met een vouwwagen?

Hoe hard mag ik rijden met een vouwwagen?

Zin om hard te rijden met jouw vouwwagen? In België is de toegestane snelheid 120 km/h. In Frankrijk 130 km/h. Dus hop de grens over en snel naar de Côte d’Azur. In ons eigen kikkerlandje mag je op de snelweg maximaal 90 km/h. Kampeer Meneer heeft een mooi overzicht gemaakt. De link naar het artikel staat onderaan deze post.

Tempo 100 ontheffing voor Duitsland

Duitsland is een heel ander verhaal. Voor onze vouwwagens is de toegestane snelheid op de Autobahn 80 km/h. De mogelijkheid bestaat om een ontheffing aan te vragen. Daardoor mag je 100 km/h. Mits je aan een aantal eisen voldoet. Zo moet de de aanhanger voorzien zijn van een oplooprem, schokdempers en banden die maximaal 6 jaar oud zijn. Daarnaast moet jouw auto voorzien zijn van ABS. Als laatste moeten de banden van de aanhanger voorzien zijn van de juiste snelheidscodering.

Zijn onze vouwwagens klaar voor de ontheffing?

Klinkt best spannend. Echter het goede nieuws is dat je voor Campooz vouwwagens alleen schokbrekers nodig hebt. Als deze gemonteerd zijn, kun je de Tempo 100 ontheffing aanvragen. Al met al is het dus heel simpel. Je belt een dealer en maakt een afspraak om de schokbrekers te monteren. Vervolgens vragen zij de ontheffing aan. Als laatste plak je de sticker achterop jouw vouwwagen.

In Nederland worden Tempo 100 ontheffingen afgegeven door DEKRA.

Links

Kampeer Meneer – Hoe snel mag je rijden met een aanhanger?
https://www.kampeermeneer.nl/snelheid-aanhanger-caravan-vouwwagen/

Voorwaarden Tempo 100 DEKRA
https://www.dekra-claims-and-expertise.nl/media/voorwaarden-tempo-100.pdf

Mede-eigenaar van het leukste kampeermerk ter wereld, Campooz! Woonachtig in Zwolle. Getrouwd met Mirjam en papa van Lily en Jip. Marketeer, reislustig en energiek.

4 Reacties

 1. Timmy 4 maanden geleden

  Die ontheffing is dat ook voor Belgische bestuurders met vouwwagen of enkel voor de Hollanders

 2. Rein 8 maanden geleden

  Als wij dan toch met zijn allen naar de Campooz camping in Balloo gaan, maakt de snelheid in het buitenland toch niet meer uit?

  • Auteur
   Raoul 8 maanden geleden

   Daar heb je dan ook weer gelijk in!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*