Home/Kamperen/7 tips tegen de kou – kamperen in de lente

De lente is begonnen!

In het voorjaar wordt het buiten groener en begint alles te bloeien. Een mooie tijd om eropuit te gaan met de vouwwagen, caravan of tent en in de natuur te zijn. Een heel geschikt moment om te kamperen, maar het kan nog wel een beetje koud zijn in de lente. Daarom hebben wij een aantal tips voor je op een rijtje gezet.

lente

Tip 1 – Laagjes

Hou jezelf warm door meerdere lagen kleding te dragen. Zo weet je zeker dat je het warm hebt en kan je bij hogere temperaturen laagjes uit doen. Thermo ondergoed kan goed van pas komen!

Tip 2 – Eet voldoende

Zorg ervoor dat je goed eet om je lichaamstemperatuur op peil te houden. Je lichaam verbruikt namelijk meer brandstof als het koud is. Als je goed eet, kan jouw lichaam beter tegen de kou.

lente

Tip 3 – Stook een vuurtje

Een van de gezelligste dingen aan kamperen: een kampvuur. Met of zonder marshmallows. Niet alleen gezellig, maar ook lekker warm.

Tip 4 – Een kacheltje

Voor de echte koukleum mag een kachel niet ontbreken. Tip van onze Gert: zet een kwartiertje voor het slapen gaan de kachel aan. Voor in de Campooz Tenttrailers is het verstandig om de kachel in de leefruimte te plaatsen. Doe de ramen en de afscheiding naar je slaapplek dicht als je de kachel aandoet. Wanneer je jouw bed inkruipt, doe je de slaapcabine eventjes open totdat het daar ook lekker warm is. Daarna zet je de kachel uit en doe je gauw de rits naar de slaapcabine dicht, zodat je in de ochtend een aangename leefruimte binnenstapt.

Tip 5 – Een fijne nachtrust met een goede slaapzak

Met een slaapzak die speciaal voor de kou gemaakt is, zul je lekkerder slapen. Het is ook handig om je slaapzak te vullen met een kleedje, kleding of een handdoek. Als je dit bij je voeteneinde legt, merk je dat dit warmer is dan een lege slaapzak. Obelink vertelt je hier hoe je de juiste winterslaapzak kiest.

Tip 6 – Duurzame warmtekussens van Stoov

Onze vrienden van Stoov hebben kussens met een warmte element. Door de infrarood verwarmingstechnologie heb je het altijd en overal warm. Check de website voor meer info.

lente

Tip 7 – Hou elkaar warm

De fijnste tip van allemaal: kruip tegen elkaar aan! Dat werkt het beste als je in één slaapzak gaat liggen, zodat jullie lichaamswarmte niet verloren gaat.

Ben jij van plan te gaan kamperen in het voorjaar? We vinden het leuk als je ons een foto stuurt. Aanvullende tips zijn ook altijd welkom. Tot Campooz!